Woonzorgcentrum Bosbeek, Heemstede

Stichting Sint Jacob is een ouderenzorgorganisatie en levert zorg op maat. Het stichtingsbestuur besloot tot verbouwing van woonzorgcentrum Bosbeek in Heemstede omdat de huisvesting van de afdelingen Linde-Plataan en Beuk niet meer voldeden aan de eisen voor een goede zorgwoning.

Verbouwing

bbn adviseurs was verantwoordelijk voor het projectmanagement van en tijdens de verbouwing. Het ontwerpproces en het aanbestedingstraject zijn door bbn adviseurs begeleid, waarbij we ook de bouwkosten berekend hebben. Ten slotte waren we verantwoordelijk voor toezicht tijdens de realisatiefase.

Aanbesteding

Voor de bouwkundige werkzaamheden heeft bbn een selectieprocedure georganiseerd. Er zijn vier aannemers benaderd waarvan er drie belangstelling toonden en de uitvraag hebben ontvangen. Uiteindelijk hebben twee aannemers een aanbieding gedaan. AC Borst Bouw BV, de aannemer met de hoogste score op onder meer prijs en kwaliteit, heeft de aanbesteding gewonnen.

Installateur

Wat betreft de installatietechnische werkzaamheden is gekozen voor samenwerking met Heringa & Wuthrich Installatietechnieken, de huisinstallateur van Stichting Sint Jacob. Deze installateur is bekend met de huidige installaties. Een tweede voordeel is dat de renovatiewerkzaamheden deel kunnen uitmaken van de eerder verstrekte onderhoudsopdracht.

Naar verwachting worden de vernieuwde afdelingen Linde-Plataan en Beuk in juli 2022 opgeleverd.

Voor meer informatie: Sint Jacob – hart voor zorg

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwkostenmanagement, Bouwmanagement, Directievoering en Toezicht
Opdrachtgever:
Stichting Sint Jacob :
Omvang:
circa 1900 m2 bvo

Deel deze pagina