Huisvestingsadvies

Een optimale huisvesting realiseren door bij de start samen goede keuzes te maken. Daar kunnen wij bij helpen met ons huisvestingsadvies. Vijf redenen om hiermee aan de slag te gaan:

  • Uw huisvesting past niet (meer) bij uw doelstellingen, gewenste werkwijze of omvang;
  • U gaat nieuwe huisvesting betrekken;
  • U gaat samen met andere organisaties nieuwe huisvesting betrekken;
  • U wilt inzicht in hoeverre uw huisvestingsportefeuille nog aansluit bij uw organisatie, nu en in de toekomst;
  • U wilt uw huisvesting verduurzamen.
  • Onze adviesproducten

Wat uw uitgangssituatie ook is, onze huisvestingsadviseurs kunnen u van dienst zijn. Hierbij kunt u denken aan de volgende adviesproducten, verdeeld over 3 categorieën:

Met de adviesproducten, benoemd onder Plannen en verkennen en Definiëren en rekenen, creëren we de goede basis voor sturing op uw huisvestingsportefeuille, geven we de juiste inzichten bij het maken van keuzes of voor het fundament van uw huisvestingsproject.

Wij geloven dat huisvestingsadvies niet stopt bij de oplevering van één van de bovenstaande producten. Aansluitend is het bewaken hiervan in de volgende fase een must. Met als ultiem resultaat dat plannen uitkomen en visies die waar worden gemaakt. Waar uw nieuwe huisvesting past binnen deze plannen en visies.  Onder Ontwerpen en bouwen vindt u onze adviesdiensten die u hierbij helpen.

Huisvestingadvies die aansluit bij uw organisatie
bbn is ervan overtuigd dat het succes van optimale en passende huisvesting start met het ontwikkelen van een visie. Om tot zo’n visie te komen, helpen onze huisvestingsadviseurs om de meeste impact op het eindresultaat te maken. 

Het begint met vragen als ‘Wie zijn wij?’, ‘Waar staan wij voor?’, ‘Hoe doen wij het?’ en ‘Hoe kan onze huisvesting hier positief aan bijdragen?’. bbn gaat samen met u deze vragen beantwoorden en uitdiepen. Met een energiek proces komt u tot een breed gedragen visie op uw huisvesting. 

Dat is ons uitgangspunt om optimale huisvesting te creëren waarbij gebruikers, organisaties en flexibiliteit door de jaren heen centraal staan. Een sprekend en betekenisvol gebouw. Een gebouw dat duurzaam, energieneutraal, gezond en toekomstbestendig is en daarmee positief bijdraagt aan de gezondheid van uw medewerkers, gebruikers, maar ook de omgeving en daardoor uw activiteiten maximaal faciliteert.

Brede kennis is onze meerwaarde
bbn is werkzaam in de gehele vastgoedcyclus en daardoor in vele marktsectoren. Dat levert ons veel kennis op van gebouwen en de gebruikers. Onze adviseurs hebben daarnaast vaardigheden aangeleerd om alle betrokkenen op alle niveaus mee te nemen in de processen om tot visies, plannen en nieuw huisvesting te komen.

Onze meerwaarde ligt in de integrale aanpak, waarbij de huisvestingsadviseurs hun expertise combineren met die van collega’s met kennis van duurzaamheid, planeconomie, bouwkosten, projectmanagement, onderhoud, beheer en exploitatie.

Onze reis
Onze huisvestingsadviseurs nemen u mee op een reis. Een reis waarin u op zoek gaat naar uw ideale huisvestingsconcept. Zij helpen u aansluiting te krijgen bij uw missie en visie, business case en primaire processen. 

bbn denkt met u mee. Niet alleen over de beeldverwachting, gewenste functionaliteit, vierkante meters en investeringskosten, maar ook over de betaalbaarheid tijdens het gebruik en het gewenste beheermodel. Samen gaan we op zoek naar het best passende huisvestingsconcept waarin uw ambities waarheid worden. Wij starten de reis met workshops en excursies die niet alleen inspirerend, creatief en effectief zijn, maar ook ontzettend leuk zijn om te doen.

Dit levert u en uw medewerkers bewustwording op voor de ‘nieuwe’ manier van werken binnen uw organisatie. Er ontstaan vernieuwende ideeën, inspiratie, een breed draagvlak en enthousiasme. 

Uw kennis én ervaring tijdens het doorlopen van het huisvestingsproces zal sterk verbreden, waardoor u de identiteit van uw organisatie nog meer kan versterken.

Ons levert het informatie en kennis op, die (al dan niet onzichtbaar) aanwezig is binnen uw organisatie. Dit helpt ons uw dromen, wensen, eisen en ideeën te vertalen naar uw passende huisvestingsconcept.

Marianne Timmer

planontwikkeling & advies

Onze oplossingen voor ambitieuze vragen

Bekijk al onze oplossingen

Waardevolle projecten

Waardevolle kennis

Dit vinden wij belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.