De Argonaut Amersfoort

PINGProperties Verwerft Kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort

PINGProperties heeft het kantoorgebouw De Argonaut gekocht, gelegen in de nabijheid van het Centraal Station van Amersfoort. Dit complex omvat twee onderling verbonden gebouwen met een vloeroppervlakte van ruim 20.000 m²bvo, evenals een ondergrondse parkeergarage met 182 parkeerplaatsen.

Bij de aankoop van dit vastgoedobject heeft PINGProperties de expertise van bbn ingeschakeld om een grondige technische aankoopkeuring uit te voeren, bekend als technical due diligence. Dit stelde PINGProperties in staat om volledig inzicht te krijgen in de technische risico’s die gepaard gaan met de verwerving en de daaropvolgende ontwikkelingsplannen.

Naast de standaarddiensten van de technische aankoopkeuring heeft bbn PINGProperties bijgestaan met diverse aanvullende diensten, waaronder:

  • ESG due diligence
  • Technisch onderzoek naar de mogelijkheid tot splitsing van de gebouwen
  • Historisch bodemonderzoek

Het onderzoek naar de mogelijkheid tot splitsing van de gebouwen omvatte een grondige analyse van zowel bouwkundige als installatietechnische aspecten, om zo de haalbaarheid van een dergelijke ingreep te beoordelen. Daarnaast heeft de ESG due diligence PINGProperties voorzien van waardevolle inzichten in de duurzaamheidskenmerken van het gebouw, inclusief aanbevelingen om de duurzaamheidsprestaties te verbeteren en CO-neutraal te worden.

Het complex, dat circa 20.700 m²bvo kantoorruimte beslaat verdeeld over twee gebouwen, werd gebouwd tussen 1995 en 1998. Naast kantoorruimte herbergt het ook commerciële ruimtes op de begane grond en biedt het een ruime parkeergelegenheid met 182 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage.

Facts and figures

Opdrachtgever

PINGProperties BV, Sander Rovers

Geleverde diensten

Omvang

20.700 m² bvo kantoor

Meer van een bbn bebouwde wereld