Duurzame business case cultuurgebouw

Soms passen de duurzame ambities niet binnen het budget. Duurzame maatregelen leveren vaak pas later in de levensduur van het project hun waarde op. De adviseurs van bbn kunnen deze toegevoegde duurzame waarde al in de beginfase van een project duidelijk maken met Life Cycle Cost-berekeningen (LCC). 

Door te rekenen met kosten én opbrengsten ontstaat een eerlijk beeld van de meerwaarde van duurzame beslissingen. Neem bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van een gezond kantoor op werknemers. Een gezond kantoor leidt tot minder ziekteverzuim en rechtvaardigt zo een grotere investeringsruimte in de beginfase.

LCC-berekeningen maken het resultaat van de verschillende keuzes duidelijk. Een LCC-berekening laat direct de meerwaarde zien van de circulaire variant van een verbouwing ten opzichte van de traditionele variant. Zo kan een opdrachtgever aan het begin van een project meteen zien of extra investeringskosten acceptabel zijn. 

Henno Hanselaar

planontwikkeling & advies

Waardevolle projecten

Waardevolle kennis

Dit vinden wij belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.