Mediation

In de samenwerking tussen de partijen in het bouwproces gaat wel eens iets mis. Vaak zijn conflicten het gevolg van misverstanden.

Meestal lukt het om deze misverstanden onderling op te lossen. Maar wat doe je als de samenwerking niet (meer) werkt, als er geschillen optreden? Arbitrage? Meer en meer realiseren partijen zich dat dit duur en tijdrovend is, dat ze zelf nauwelijks betrokken zijn bij de oplossing en dat het ten koste gaat van de samenwerking op langere termijn.

Mediation biedt een aantrekkelijk alternatief om conflicten op te lossen. De opgeleide mediators van bbn adviseurs kennen het krachtenveld binnen de bouw-/vastgoedsector.

Onder begeleiding van een neutrale mediator gaan de conflictpartijen met elkaar in gesprek om samen te zoeken naar een oplossing. De mediator neemt geen standpunt in, bedenkt geen oplossingen en neemt geen beslissingen. Partijen krijgen oog voor elkaars belangen en dat werkt vaak beter dan vasthouden aan het eigen standpunt.

Janieke Voerman

afdelingsmanager directievoering & toezicht

Waardevolle projecten

Waardevolle kennis

Dit vinden wij belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.