Life Cycle Costing

De beste financiële beslissingen neemt u in het perspectief van de gehele levensduur van uw vastgoed. De adviseurs van bbn helpen u bij het nemen van deze beslissingen door levensduurberekeningen te maken voor uw vastgoed.

Levensduurkosten
Nauwkeurig sturen op het beschikbare budget voor de investeringskosten van een project is belangrijk. Nog verstandiger is het om te sturen op de integrale levensduurkosten. Dit kan met zogeheten Life Cycle Costing (LCC) berekeningen. Deze berekeningen geven u inzicht in de investerings- en exploitatiekosten tijdens de gehele levensduur van uw vastgoed.

De juiste financiële beslissing
De adviseurs van bbn rekenen de levensduurkosten van uw vastgoed door en maken de kosten voor u inzichtelijk. Meestal worden er meerdere varianten uitgerekend. Zo ziet u in één oogopslag:

  • of u beter voor renovatie of nieuwbouw kunt kiezen
  • wat het effect is van specifieke materiaalkeuzen
  • de financiële uitkomsten van uw duurzaamheidsambities
  • de gevolgen van andere specifieke wensen die u heeft

Per variant geven de LCC berekeningen inzicht in de investerings- en exploitatiekosten in een bepaalde tijdsperiode.

Altijd actueel
De adviseurs van bbn volgen alle stappen van het ontwerpproces en kunnen de LCC-berekening continu voor u actualiseren. Zo heeft u op elk gewenst moment een up-to-date financieel overzicht van uw vastgoed investeringsvraag.

Erwin Aleman

bouwkostenmanagement

Waardevolle projecten

Waardevolle kennis

Dit vinden wij belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.