Voortgezet onderwijs

In het VO is sprake van een voortdurende ontwikkeling van de onderwijsvisie. Dat stelt steeds nieuwe eisen aan ruimtes voor onderwijs, ontmoeting en praktijkervaring.

Hoe kunnen we de visie van de schooldirectie en secties het beste vertalen in een gebouwconcept? Dat is de eerste vraag die we doorgaans krijgen. We gaan met een team aan de slag in een creatief proces met workshops om het Programma van Eisen boven water te krijgen.

We werken aan duurzame, flexibele en gezonde gebouwen, een multidisciplinaire opgave die goed past bij bbn.

We kennen de wereld van het onderwijs en de gemeente. We werken aan het Integraal Huisvestingsplan (IHP) en onderzoeken de haalbaarheid van nieuwbouw of renovatie. Daarbij sturen we op kosten vanuit een visie op Life Cycle Costs (LCC). We organiseren het ontwerpproces en de aanbesteding en we begeleiden de realisatie. Alles vanuit wens van de opdrachtgever om een gebouw zo te ontwerpen dat er goed onderwijs kan worden gegeven.

Michaela Brethauer

afdelingsmanager proces- en projectmanagement

Waardevolle projecten

Waardevolle kennis

Dit vinden wij belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.