HPC Charlois, Rotterdam

Het huidige gebouw van Het Praktijk College Charlois, een praktijkschool aan de Talingstraat in Rotterdam Zuid is te klein. Het gebouw wordt daarom uitgebreid, deels met nieuwbouw en deels door interne verbouwingen.

Spring architecten maakte het ontwerp voor de aanbouw. De horizontale witte luifels van de bestaande bouw worden doorgezet in de nieuwbouw en het gebruik van rode bakstenen sluit aan op de bestaande bakstenen gevel. Vanwege de beperkte ruimte op het schoolplein is ervoor gekozen de nieuwbouw direct tegen het huidige gebouw aan te plaatsen. Een bestaande gang leidt naar de nieuwe ruimtes. Op deze manier blijft de omvang van de nieuwbouw beperkt en blijft het overzicht in het gebouw gewaarborgd.

In aanwezigheid van een aantal bouwers, uitvoerders en twee vertegenwoordigers vanuit bbn adviseurs is in november 2021 symbolisch de eerste paal geslagen door de werkvoorbereider van Constructif.

bbn adviseurs heeft samen met Spring architecten de business case opgesteld voor dit project. Vervolgens heeft bbn ondersteuning geboden bij het projectmanagement van het volledige ontwerpproces tot en met de aanbesteding. Tijdens de uitvoering wordt de directievoering door bbn ingevuld.

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwmanagement, Directievoering en Toezicht
Opdrachtgever:
HPC Charlois:
Architect:
Spring architecten

Deel deze pagina