Hoofdkantoor Mercedes Benz, Nieuwegein

Mercedes verhuist van haar huidige huisvesting in Utrecht naar dit transformatiepand in Nieuwegein. Het nieuwe hoofdkantoor is gelegen aan de Ravenswade naast het nieuwe DC voor Jumbo. Ten behoeve van de transformatie van het bestaande bedrijfsgebouw naar een hedendaags, multi-tenant kantoorgebouw is onder meer een geheel nieuw atrium gecreëerd, waar de kantoorverdiepingen omheen liggen.

Het atrium vormt het kloppend hart van het gebouw met voorzieningen als een auditorium, restaurant en zelfs een full-time barista. Daarnaast is het atrium voorzien van grote, verdiepingshoge groenwanden en een volledig glazen dakconstructie met PV-cellen. De kantoorverdiepingen worden gekenmerkt door grote, open kantoorlandschappen met een industriële look & feel en een breed pallet aan breed pallet aan ontmoetings- en overlegplekken.

Het gebouw heeft een omvang van ca. 22.000 m2 BVO en beschikt over een parkeerkelder met ca. 200 parkeerplaatsen en ca. 50 bezoekersparkeerplaatsen op het terrein. Mercedes Benz huurt ca. 8.000 m2 VVO (van in totaal 12.000 m2 VVO) en alle parkeerplaatsen.

bbn adviseurs is vanaf de initiatieffase in 2017 betrokken geweest en heeft in opdracht van Delta Development en Laagraven Investments het project- en kostenmanagement en de directievoering uitgevoerd.

Medio februari 2019 is het nieuwe hoofdkantoor opgeleverd.

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwkostenmanagement, Bouwmanagement, Directievoering en Toezicht, Vastgoedmanagement
Opdrachtgever:
Delta Development Group / Daimler Real Estate:
Omvang:
11.500 m2
Architect:
OPL Architecten

Deel deze pagina