Select Page
Home  ›  Projecten  ›  Huis voor Bestuur en Cultuur Nijverdal

Huis voor Bestuur en Cultuur Nijverdal

In het Huis voor Cultuur en Bestuur zijn meerdere functies onder één dak bijeen gebracht, midden in het centrum van Nijverdal. Naast de uitbreiding van het bestaande gemeentehuis met een vergadercentrum, trouwzaal en een bestuursvleugel zijn er in het gebouw gevestigd: het theater ZiNiN, de openbare bibliotheek, een beursvloer met CWI, uitzendorganisaties en arbeidsbureau, VVV, horeca en commerciële ruimten.

Aanvankelijk zou het bestaande gemeentehuis niet worden aangepast, maar tijdens de ontwikkeling van de bouwplannen besloot de gemeenteraad dat er toch een renovatie plaats diende te vinden van het ‘oude’ gemeentehuis. Tegen het eind van de Definitief Ontwerpfase werd dit renovatieproject toegevoegd aan het lopende project en uiteindelijk tegelijk opgeleverd als één Huis voor Cultuur en Bestuur. De architect heeft gekozen voor een bijzondere vormgeving waaraan de rijke historie van Nijverdal met de textielindustrie terug te lezen is. De (Europese) selectie van de architect kwam tot stand door middel van een prijsvraag, waarbij ook de bevolking zich kon uitspreken over de verschillende ontwerpen.

bbn heeft vanaf het allereerste begin meegedacht en ondersteuning geleverd bij de ontwikkeling van het multifunctionele gebouw. Ondersteuning door het leveren van huisvestingadvies met definiëring van het gewenste programma en bijbehorende budgettering, bouwmanagement, bouwkostenmanagement en directievoering op het werk. Begeleiding van het proces van selectie van de architect, het namens de opdrachtgever begeleiden van het ontwerpteam, het uitwerken van de kostenramingen van investering en van exploitatie en het adviseren op het technische vlak behoorden onder andere tot het takenpakket. bbn was ook verantwoordelijk voor de begeleiding van de complete inrichting van het gebouw door middel van definiëring van de benodigde en gewenste inrichting, budgettering en inkoop. Daarbij werd veelvuldig en intensief overleg gepleegd met de gebruikers en de opdrachtgever.

In het Huis voor Cultuur en Bestuur zijn meerdere functies onder één dak bijeen gebracht, midden in het centrum van Nijverdal. Naast de uitbreiding van het bestaande gemeentehuis met een vergadercentrum, trouwzaal en een bestuursvleugel zijn er in het gebouw gevestigd: het theater ZiNiN, de openbare bibliotheek, een beursvloer met CWI, uitzendorganisaties en arbeidsbureau, VVV, horeca en commerciële ruimten.

Aanvankelijk zou het bestaande gemeentehuis niet worden aangepast, maar tijdens de ontwikkeling van de bouwplannen besloot de gemeenteraad dat er toch een renovatie plaats diende te vinden van het ‘oude’ gemeentehuis. Tegen het eind van de Definitief Ontwerpfase werd dit renovatieproject toegevoegd aan het lopende project en uiteindelijk tegelijk opgeleverd als één Huis voor Cultuur en Bestuur. De architect heeft gekozen voor een bijzondere vormgeving waaraan de rijke historie van Nijverdal met de textielindustrie terug te lezen is. De (Europese) selectie van de architect kwam tot stand door middel van een prijsvraag, waarbij ook de bevolking zich kon uitspreken over de verschillende ontwerpen.

bbn heeft vanaf het allereerste begin meegedacht en ondersteuning geleverd bij de ontwikkeling van het multifunctionele gebouw. Ondersteuning door het leveren van huisvestingadvies met definiëring van het gewenste programma en bijbehorende budgettering, bouwmanagement, bouwkostenmanagement en directievoering op het werk. Begeleiding van het proces van selectie van de architect, het namens de opdrachtgever begeleiden van het ontwerpteam, het uitwerken van de kostenramingen van investering en van exploitatie en het adviseren op het technische vlak behoorden onder andere tot het takenpakket. bbn was ook verantwoordelijk voor de begeleiding van de complete inrichting van het gebouw door middel van definiëring van de benodigde en gewenste inrichting, budgettering en inkoop. Daarbij werd veelvuldig en intensief overleg gepleegd met de gebruikers en de opdrachtgever.

Facts and figures

Opdrachtgever: Gemeente Hellendoorn
Omvang: 12.500 m²
Architect: Claus en Kaan Architecten
Print Friendly, PDF & Email

Deel deze pagina