Transformatie Leiden Bio Science Park

Het Leiden Bio Science Park (LBSP), dat meer dan 200 bedrijven en instellingen omvat, ondergaat de komende jaren een transformatie. Het LBSP wordt het grootste life sciences cluster van Nederland en daarmee – naast de universiteit zelf – een van de sterke punten van Leiden als internationale kennisstad. In opdracht van de Universiteit Leiden ondersteunt bbn adviseurs de vastgoedafdeling van de universiteit bij deze transformatie.

Innovatief district

De meeste universiteitsgebouwen in Leiden stammen uit de periode 1965-1980. De komende jaren worden verschillende gebouwen, collegezalen, laboratoria en kantoren vernieuwd. Sommige gebouwen worden gesloopt om plaats te maken voor een nieuw gebouw. Bij andere gebouwen is er sprake van renovatie om aan de huidige duurzame en andere wettelijke eisen te voldoen. Ook komt er een nieuw datacentrum zodat de universiteit geheel zelfstandig kan functioneren.

Logistiek

Uit een meervoudig onderhandse aanbesteding is bbn adviseurs naar voren gekomen als de aanbieder met de beste prijs/kwaliteitverhouding voor ondersteuning bij dit project. De werkzaamheden van bbn richten zich op het plannen van de projecten in samenspraak met de gemeente Leiden. De hartlijn, de Einsteinweg vanaf het station naar de schoolgebouwen, wordt ook vernieuwd. bbn is verantwoordelijk voor de logistieke faseringen die hierbij een belangrijke rol spelen.

Facts and figures

Opdrachtgever

Universiteit Leiden

Geleverde diensten

Omvang

Locaties voor 200 bedrijven en instellingen

Meer van een bbn bebouwde wereld