TivoliVredenburg Utrecht

Muziekcentrum Vredenburg, Stichting Tivoli en Stichting Jazz Utrecht (SJU) hebben hun krachten gebundeld in een nieuwe instelling die vele muziekstijlen verenigt. Als locatie voor TivoliVredenburg is gekozen voor de voormalige locatie van Muziekcentrum Vredenburg. Deze locatie maakt onderdeel uit van het stationsgebied in Utrecht waarvoor een stedelijke vernieuwing is ingezet als een van de zes nieuwe sleutelprojecten in Nederland.

Op basis van de wens om de huidige grote zaal van Muziekcentrum Vredenburg te handhaven, heeft Architectuurstudio HH een planvisie ontwikkeld met een hoog ambitieniveau dat past binnen het Masterplan Stationsgebied. Het ontwerp bestaat uit vier nieuwe zalen met elk een eigen uitstraling en materiaalgebruik. Onder het Muziekpaleis is een ruimte voor expeditie.

bbn adviseurs heeft het totale bouwkostenmanagement uitgevoerd bij dit project. Daarnaast zijn door bbn adviseurs een uitvoeringsplanning, bouwplaatstekening en uitvoeringsplan opgesteld om optimaal gebruik te kunnen maken van de krappe en gecompliceerde bouwplaats.

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwkostenmanagement
Opdrachtgever:
Architectuurstudio HH
Omvang:
30.000 m2
Architect:
Architectuurstudio HH, architectuurcentrale, Thijs Asselbergs en NL Architects

Deel deze pagina