Theater Zuidplein, Rotterdam

Theater Zuidplein in Rotterdam is verhuisd naar een nieuw gebouw dat in september 2020 officieel is geopend door Koningin Máxima. Dit bijzondere pand huisvest ook een vestiging van Bibliotheek Rotterdam. bbn adviseurs ondersteunde Theater Zuidplein bij het maken van afspraken met de gemeente over de huisvesting.

Sparringpartner

Samen met Theater Zuidplein heeft bbn de gesprekken gevoerd over de te sluiten contracten en zijn de contracten getoetst aan eerder gemaakte afspraken. bbn was hierin de sparringpartner voor Theater Zuidplein. Het theater biedt samen met Bibliotheek Rotterdam in het nieuwe Kunstenpand een divers aanbod op het gebied van theater, kunst, lezen, leren en informeren. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is er van alles te beleven. Het nieuwe Kunstenpand, centraal gelegen op Rotterdam-Zuid, is een echte place to be! Het project maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het gebied rond Zuidplein.

Unieke vorm en materiaalgebruik

Ook is bbn gevraagd mee te denken over de mogelijkheden en kosten voor het beheer en onderhoud van het Kunstenpand. Het efficiënt en effectief beheren van een theater brengt veel uitdagingen met zich mee. De gebouwschil en het interieur zijn uniek in hun vorm en materiaalgebruik en er staan overal hightech installaties.

Beheer en onderhoud

bbn adviseurs ondersteunt Theater Zuidplein met het opzetten van het totale beheer en onderhoud, door onder meer te adviseren over onderhoudscontracten, wet- en regelgeving, FMIS systemen en het meerjarenonderhoudsplan. Daarnaast begeleidde bbn Theater Zuidplein bij het selecteren van een partij voor de schoonmaakwerkzaamheden en glasbewassing. Stap voor stap krijgt Theater Zuidplein grip en controle op het exploiteren van het Kunstenpand.

Foto: ©EM-PRESS/Patrick van Emst

Facts and figures

Opdrachtgever

Theater Zuidplein

Geleverde diensten

Architect

De Zwarte Hond

Meer van een bbn bebouwde wereld