Rock Utrecht

Rock maakt onderdeel uit van een herontwikkeling van het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht, dat getransformeerd is tot een aantrekkelijke en duurzame jongerencampus met in totaal 750 studenten- en starterswoningen. Een joint venture van KKR en Round Hill Capital heeft het voormalige ziekenhuis, de locatie waarop de campus zal verrijzen, en het ontwikkelplan gekocht.

short-stay

Het pand van het voormalige ziekenhuis aan de Beneluxlaan-Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht is getransformeerd tot 200 short-stay woningen. Daarnaast zijn er op het terrein twee blokken met in totaal circa 175 woningen voor young professionals.  Als blikvanger is er een toren van 23 verdiepingen met circa 460 studentenwoningen. Deze woontoren vormt een nieuw baken bij de stadsentree in het westen van Utrecht. Het terrein van het voormalige Oudenrijn ziekenhuis in Utrecht komt met een grote binnentuin met daaraan grenzend mooie appartementen en lofts weer helemaal tot leven. Er zijn ook speciale voorzieningen als horeca en fitness en gemeenschappelijke ruimtes voor de studenten gerealiseerd.

woontoren

KuiperCompagnons heeft het stedenbouwkundig plan gemaakt, evenals het ontwerp voor een deel van de woningen. Centrum Architecten heeft het ontwerp voor de transformatie van het beddenhuis gemaakt en LIAG is verantwoordelijk voor het ontwerp van de zeventig meter hoge woontoren. De bouw is in oktober 2018 gestart en in september 2020 is het project opgeleverd.

bbn adviseurs heeft voor Round Hill Capital de aankoopbegeleiding uitgevoerd, een Technische Due Diligence opgesteld en de projectmonitoring voor de financierende bank verzorgd. Tijdens de bouw heeft bbn kwaliteitscontroles uitgevoerd.

 

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwkostenbegeleiding, Bouwkostenmanagement, Bouwmanagement
Opdrachtgever:
Round Hill Capital :
Architect:
LIAG Architecten en Centrum Architecten

Deel deze pagina