Nieuw kantoor voor Galapagos, Leiden

Het biotechnologisch bedrijf Galapagos wilde een moderne, flexibele en toekomstbestendige werkomgeving die in de toekomst nog eens flink kan worden uitgebreid. Een duurzaam en gezond kantoor: met BREEAM-NL Excellent en WELL Gold certificering. Door de extra verdiepingshoogte en de vrij in te delen ruimtes is het gebouw flexibel en voorbereid op toekomstige uitbreiding.

Eyecatcher

OZ architect ontwierp dit nieuwe kantoor- en laboratoriumgebouw dat een moderne en transparante uitstraling heeft. Het is een eyecatcher langs de A44 in Leiden.

Strakke planning

bbn adviseurs is vanaf de initiatieffase bij dit project betrokken. Het project kende een strakke planning met een start bouw in augustus 2020 en oplevering Q1 2022. In opdracht van ontwikkelaar Provast heeft bbn de bouwplanning beoordeeld. Bij het hele project was bbn verantwoordelijk voor de bouwkostenbegeleiding.

Bouwkostenbegeleiding

De nadruk van de bouwkostenbegeleiding lag op het inzichtelijk maken van de meer- en minderkosten van de hoge eisen die Galapagos stelde aan het gebouw, vooral aan de flexibiliteit (verdiepingshoogte) en de installaties. Daarnaast heeft bbn de bouwkostenramingen per ontwerpfase opgesteld, de aanbieding van de aannemer beoordeeld en de NEN2580 meting gedaan.

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwkostenmanagement
Opdrachtgever:
Provast:
Omvang:
21.000m² bvo, waarvan 4.000m² parkeren
Architect:
OZ

Deel deze pagina