Groot Handelsgebouw Rotterdam

Het Groot Handelsgebouw, pal naast Rotterdam Centraal, is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Het is een gebouw met een open karakter. Imposant van buiten door zijn krachtige architectuur, van binnen een prettige werkomgeving.

Een modern bedrijfsverzamelgebouw met een rijke historie, dat is het Groot Handelsgebouw. Gebouwd na de Tweede Wereldoorlog en sindsdien een icoon van de Nederlandse wederopbouw. Met zo’n 180 huurders is het Groot Handelsgebouw een kleine stad. Dé ontmoetingsplek voor nationale en internationale ondernemers. Het gebouw voorziet in ruime en flexibele kantoor- en winkelruimtes, uitgebreide diensten en faciliteiten, en energieprestaties die aan de hoogste norm voldoen (label A).

Een buitenlandse investeerder was van plan het gebouw op te nemen in de portefeuille. Alvorens tot aankoop over te gaan, was een technische aankoopkeuring nodig. De buitenlandse investeerder werd vertegenwoordigd door Koppelsprengen Vastgoed Advies en gaf bbn adviseurs de opdracht voor het uitvoeren van een Technical Due Diligence. Hierna kon tot aankoop worden overgegaan. 

 

Facts and figures

Opdrachtgever

Koppelsprengen Vastgoed Advies

Omvang

110.000 m2

Meer van een bbn bebouwde wereld