Selecteer een pagina
Home  ›  Projecten  ›  Financieel advies voor gemeente Oldebroek

Financieel advies voor gemeente Oldebroek

De gemeente Oldebroek had behoefte aan een onafhankelijke analyse van de bouwkostenberekening die de aannemer had gemaakt voor het bouwen van een nieuwe sporthal in Oosterwolde.

Grondwaardeberekening
Vlak naast de nieuwe sporthal wordt door dezelfde aannemer een appartementencomplex ontwikkeld. Op de locatie van de oude sporthal komt een aantal grondgebonden woningen. De gemeente wilde ook de residuele grondwaardeberekeningen van deze twee woningbouwlocaties laten toetsen om er zeker van te zijn dat de grond voor een redelijk bedrag zou worden verkocht.

Onafhankelijke analyse
bbn adviseurs heeft de door de gemeente aangeleverde tekeningen en bouwkostenraming van de sporthal gecontroleerd op afmetingen, hoeveelheden en prijsniveau van de materialen en werkzaamheden. Ook de tekeningen en berekeningen voor de woningbouwlocaties heeft bbn gecontroleerd en daarna de uitgangspunten afgestemd met de gemeente. De resultaten van deze onafhankelijke analyses zijn weergegeven in twee duidelijke notities.

Met deze twee notities heeft de gemeente Oldebroek inzicht in wat een redelijke prijs is voor de grond van de woningbouwlocaties én voor het bouwen van de nieuwe sporthal.

Deel deze pagina

Print Friendly, PDF & Email