De toekomst van Warderschip, Amsterdam

Gemeente Amsterdam is eigenaar van de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw Warderschip in Amsterdam. Het gebouw heeft een plek binnen de ontwikkelplannen voor het Buikslotermeerplein. bbn is gevraagd inzicht te geven in de kosten van het op voldoende kwaliteitsniveau brengen van het gebouw.

Centrumgebied Amsterdam Noord

Voor het ontwikkelen van Centrumgebied Amsterdam Noord heeft de gemeente de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw Warderschip aangekocht. De bovengelegen woningen zijn geen eigendom van de gemeente. Omdat de gemeente verschillende mogelijkheden overweegt met het gebouw, is ook de waardeontwikkeling voor de verschillende varianten doorgerekend.

Kosten van maatregelen

Eerst is bekeken welke minimale werkzaamheden moeten gebeuren zodat het gebouw voldoet aan alle wet- en regelgeving. Vervolgens zijn twee ambitieuzere varianten van maatregelenpakketten uitgewerkt, gekoppeld aan NEN-2767. Deze varianten zijn volledig doorgerekend. Ten slotte zijn van het gebouw de marktwaardes bepaald bij de verschillende varianten.

Waardeontwikkeling

Met een compacte, door bbn opgestelde rapportage, heeft de gemeente Amsterdam inzicht gekregen in de mogelijkheden en waardeontwikkeling van dit gebouw. Op basis van deze rapportage kan de gemeente een weloverwogen beslissing nemen over de toekomst van het Warderschip.

Facts and figures

Geleverde diensten:
Vastgoedadvies, Vastgoedmanagement
Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam:
Omvang:
ca 3.900 m2 bvo

Deel deze pagina