Selecteer een pagina
Home  ›  Projecten  ›  Grotiusplaats Den Haag

Grotiusplaats Den Haag

Provast ontwikkelt op de Grotiusplaats in Den Haag twee woontorens van 100 en 120 meter met in totaal ruim 500 appartementen. De bouwstart is in 2018, de oplevering is twee jaar later.

In twee woontorens komen ruim 500 appartementen, variërend van woningen met sociale huurprijzen, via middeldure huurwoningen tot mogelijk ook koopwoningen.  De twee torens gaan, met een hoogte van 120 en 100 meter, zichtbaar bijdragen aan de Haagse skyline. De duurzame gebouwen krijgen gevels van natuursteen en hout, een transparante commerciële plint met onder meer horeca en dienstverlening en een ondergrondse parkeergarage.

Het sinds 1992 braakliggende terrein van de Grotiusplaats was jarenlang een beoogd kantorenlocatie. De gewijzigde marktomstandigheden en de behoefte van Den Haag om de bevolkingsgroei op te vangen met compacte stedelijke bouw, met name rond de OV-knooppunten in de stad leidden tot de huidige plannen. Naar verwachting kan Provast begin 2018 starten met de bouw van de woningen en parkeergarage, waarna de gemeente in 2019 begint met de werkzaamheden voor de overkapping Utrechtsebaan. In 2020 kan dan na oplevering van de woningen de nieuwe buitenruimte worden ingericht.

Provast heeft bbn adviseurs ingeschakeld voor het bouwkostenmanagement.  

Print Friendly, PDF & Email