Selecteer een pagina
Home  ›  Projecten  ›  Atrium Brainport Industries Campus Eindhoven

Atrium Brainport Industries Campus Eindhoven

SDK Vastgoed BV ontwikkelt het eerste cluster van Brainport Industries Campus (BIC), gelegen langs de A2 in Eindhoven. Onderdeel van dit innovatieve project is de realisatie van het zogenaamde Atrium.

Het Atrium vormt een bijzonder gebouwonderdeel van het gebouwconcept BIC. Het Atrium verbindt niet alleen de bedrijfshallen aan weerzijde van dit gebouwdeel met elkaar, maar ook binnen met buiten.  De ‘voordeuren’ van de bedrijven liggen aan het Atrium; zowel medewerkers als bezoekers maken gebruik van het Atrium. Bezoekers aan het stadspark, waarin de gebouwen van BIC liggen, worden eveneens uitgenodigd om het Atrium te bezoeken en te zien wat de maakindustrie produceert en welke innovaties deze industrie voortbrengt. Het Atrium, een transparant bouwdeel met veel glas, vormt als het ware de ruggengraat van het gehele complex.

In het Atrium zal de ontwikkelaar paviljoens realiseren die zij zal verhuren aan bedrijven en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Deze huurders zullen in de paviljoens een deel van het zogenaamde Innovatieprogramma onderbrengen. Het Innovatieprogramma wordt bekostigd door bedrijfsleven én de overheid. Het betreffen deelprogramma’s die voortkomen uit het programma van de Fabriek van de Toekomst. Daarnaast worden vergader- en horecafaciliteiten ondergebracht in de paviljoens. De paviljoens bevinden zich in een verkeersgebied: het Atrium is feitelijk een (openbare) straat met daarin paviljoens. Dat maakt de verhouding tussen verhuurbaar vloeroppervlak en bruto vloer oppervlak ongunstig.

bbn adviseurs heeft in opdracht van de Provincie Noord-Brabant de stichtingskosten beoordeeld.

SDK Vastgoed BV ontwikkelt het eerste cluster van Brainport Industries Campus (BIC), gelegen langs de A2 in Eindhoven. Onderdeel van dit innovatieve project is de realisatie van het zogenaamde Atrium.

Het Atrium vormt een bijzonder gebouwonderdeel van het gebouwconcept BIC. Het Atrium verbindt niet alleen de bedrijfshallen aan weerzijde van dit gebouwdeel met elkaar, maar ook binnen met buiten.  De ‘voordeuren’ van de bedrijven liggen aan het Atrium; zowel medewerkers als bezoekers maken gebruik van het Atrium. Bezoekers aan het stadspark, waarin de gebouwen van BIC liggen, worden eveneens uitgenodigd om het Atrium te bezoeken en te zien wat de maakindustrie produceert en welke innovaties deze industrie voortbrengt. Het Atrium, een transparant bouwdeel met veel glas, vormt als het ware de ruggengraat van het gehele complex.

In het Atrium zal de ontwikkelaar paviljoens realiseren die zij zal verhuren aan bedrijven en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Deze huurders zullen in de paviljoens een deel van het zogenaamde Innovatieprogramma onderbrengen. Het Innovatieprogramma wordt bekostigd door bedrijfsleven én de overheid. Het betreffen deelprogramma’s die voortkomen uit het programma van de Fabriek van de Toekomst. Daarnaast worden vergader- en horecafaciliteiten ondergebracht in de paviljoens. De paviljoens bevinden zich in een verkeersgebied: het Atrium is feitelijk een (openbare) straat met daarin paviljoens. Dat maakt de verhouding tussen verhuurbaar vloeroppervlak en bruto vloer oppervlak ongunstig.

bbn adviseurs heeft in opdracht van de Provincie Noord-Brabant de stichtingskosten beoordeeld.

Facts and figures

Opdrachtgever: Provincie Noord-Brabant
Architect: Vissers & Roelands Architecten & Ingenieurs
Print Friendly, PDF & Email