Multifunctioneel centrum Antares Leusden

In de nieuwbouwwijk Tabaksteeg in Leusden, is MFC Antares gerealiseerd. Het ontwerp is gemaakt door RAU architecten. Kenmerkend voor het ontwerp is het de golvende, mossedum, dak dat geïnspireerd werd op tabaksschuren.

In dit gebouw zijn 2 basisscholen (’t Palet en De Loysderhoek), een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een bibliotheek en een wijkcentrum met een kleine horecavoorziening gevestigd. Daarnaast is er in het gebouw nog circa 1.600 m² bedrijfsruimte gerealiseerd.

Inspelen op een hoogconjunctuur

bbn adviseurs werd gevraagd de europese aanbesteding te begeleiden. Op het moment van aanbesteden was de druk op de aannemersmarkt erg hoog. Aannemers waren erg selectief bij het inschrijven op aanbestedingen en de prijzen waren hoog. Voor Woningstichting Leusden was het belangrijk dat er voldoende gegadigden waren om zich in te schrijven. Daarnaast was het belangrijk dat ook lokale partijen een kans zouden krijgen om een dergelijk prestigieus project te realiseren. In samenspraak met de Woningstichting Leusden is een aanbestedingsstrategie ontwikkeld die aan deze voorwaarden voldeed. De openbare aanbesteding in meerdere percelen leverde voldoende kandidaten op en resulteerde ook in een financieel resultaat dat binnen de vooraf gestelde kaders paste.

Door bbn adviseurs geleverde diensten

  • het opstellen van de aanbestedingsstrategie
  • het checken van de bestekstukken
  • de begeleiding van de aanbesteding

Facts and figures

Opdrachtgever

Woningstichting Leusden

Geleverde diensten

Architect

RAU architecten

Omvang

8.700 m²

Meer van een bbn bebouwde wereld