Betuws bedrijvenpark Overbetuwe

Regionaal bedrijventerrein met ambities Binnen de stadsregio Arnhem-Nijmegen is het Betuws Bedrijvenpark een nieuw regionaal bedrijventerrein, dat volledig ontwikkeld wordt door een consortium van marktpartijen. Vanaf het opstellen van de ontwikkelingsvisie tot en met vaststelling van het bestemmingsplan heeft bbn adviseurs invulling gegeven aan de grondexploitatie.

Integrale planvorming met oog op resultaat

Het planproces startte medio 2007 in een situatie zonder ontwerp en met een bandbreedte in het resultaat. Het doel was om een korte tijd plan te ontwikkelen dat kon rekenen op draagvlak in de omgeving, aan alle duurzaamheidambities gehoor gaf en voldoende financieel rendement opleverde.

Financieel adviseur gedurende het hele traject

Stapsgewijs werd gedurende het proces de bandbreedte in het resultaat verkleind. Door middel van gevoeligheidsanalyse en scenarioanalyse is in beeld gebracht welke financiële consequenties keuzes in het plan hadden. In het ontwikkelproces is doorlopend gestuurd op de beheersing van financiële risico’s.

Rekenen is communiceren

In het proces was doorlopend communicatie met disciplines als stedenbouw, landschap, milieu, verkeer en techniek belangrijk. De grondexploitatie vormde een centraal document van uitgangspunten voor de planvorming. Bewaking en sturing vanuit deze grondexploitatie kwamen het financieel resultaat ten goede.

Facts and figures

Opdrachtgever

Betuws Bedrijvenpark

Architect

H+N+S Landschapsarchitecten

Omvang

400 ha

Meer van een bbn bebouwde wereld