Politiebureau Zuiderpark Den Haag

De Politie Haaglanden was al in vergaande bespreking met een projectontwikkelaar voor de ontwikkeling van een nieuw bureau. Deze nieuwe ruimte voor de politie maakte onderdeel uit van een veel groter complex, waarin ook een zwembad en commerciële ruimten zouden worden ondergebracht.

Op het moment van inschakeling van bbn adviseurs bevond het plan zich al in het stadium van het Definitief Ontwerp. Bij een eerste analyse bleek echter dat de uitgangspunten voor het contract verre van duidelijk waren. Daardoor was het moeilijk om vast te stellen op welke kwaliteit de politie mocht rekenen. Er werd een nieuw kantoorconcept geïmplementeerd en tevens werd voldaan aan de modernste eisen op het gebied van beveiliging en toegangscontrole.

De activiteiten van bbn adviseurs waren er derhalve op gericht om een eenduidige situatie te bereiken. Daartoe werd opnieuw onderhandeld met de ontwikkelaar en werd een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit alsnog veilig gesteld. Vervolgens heeft bbn adviseurs leiding gegeven aan het verdere uitwerkingsproces, waarbij de toekomstige gebruiker nauw betrokken werd. Tevens was bbn adviseurs verantwoordelijk voor de kwaliteitsbeoordeling tijdens de uitvoering.

Facts and figures

Opdrachtgever

Politie Haaglanden

Geleverde diensten

Architect

Atelier Pro

Meer van een bbn bebouwde wereld