Rosewood Hotel, Amsterdam

Aan de Prinsengracht in Amsterdam transformeert Slokker Bouwgroep in opdracht van Rosewood Hotel Group het voormalige Paleis van Justitie tot een ultra-luxe hotel: Rosewood Amsterdam.  In dit hotel komen 134 gastenkamers, drie restaurants, een wellness en fitness centrum inclusief binnenzwembad en ontmoetingsruimten waaronder een balzaal van bijna 225 vierkante meter.

Unieke binnentuinen

Het gebouw stamt uit 1665 en is in 1836 uitgebreid door de Nederlandse architect Jan de Greef. In nauwe samenwerking met Bureau Monumenten en Archeologie (BMA) en de gemeente Amsterdam is Kentie & Partners geselecteerd om een ontwerp te maken voor het nieuwe hotel. Het interieur wordt ontworpen door Piet Boon en Studio Concrete maakt het ontwerp voor het centrale restaurant dat wordt geflankeerd door twee binnentuinen, elk met een buitenterras. Alle publieke ruimtes kijken uit over de unieke binnentuinen die worden ontworpen door Piet Oudolf.

Luxe gastvrijheid

“In ontwerp, decor en service reflecteren de Rosewood hotels wereldwijd de ziel van de bestemming, dit zal ook gelden voor Rosewood Amsterdam, ‘ zegt Sonia Cheng, CEO van Rosewood Hotel Group. ‘We kijken ernaar uit de authentieke charme van Amsterdam te combineren met een moderne stijl om zo de hoogste standaarden van luxe gastvrijheid te overtreffen.”

Bouwplanning en logistiek

In opdracht van Slokker Bouwgroep is bbn adviseurs verantwoordelijk voor het organiseren van de bouwplanning en voor het coördineren van de nevenaannemers. Daarnaast verzorgt bbn adviseurs de logistiek van de verschillende bouwdelen.

Facts and figures

Opdrachtgever

Slokker Bouwgroep Almere

Architect

Kentie & Partners, Studio Piet Boon. Deltavormgroep, Archer Humphryes Architects

Omvang

circa 22.000 m2 BVO

Meer van een bbn bebouwde wereld