Maria Montessorigebouw, Radboud Universiteit Nijmegen

Het nieuwe Maria Montessorigebouw huisvest de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) van de Radboud Universiteit Nijmegen. Dit iconische faculteitsgebouw is energieneutraal en voorzien van de modernste technieken voor digitaal onderwijs.

Datanetwerk

Een omvangrijk datanetwerk is aangelegd om de primaire processen, de administratie en het onderwijs volgens de nieuwste technologieën te laten verlopen. Het gebouw heeft een uitgebreid wifi-installatiesysteem om het onderwijs ook zoveel mogelijk draadloos aan te bieden. Het systeem is zo ingericht dat zelfs videostreaming uitstekend draadloos kan functioneren.

Duurzame eisen

De nieuwe huisvesting van de FSW voldoet verder aan de duurzame eisen van deze tijd. Het gebouw is energieneutraal doordat het is aangesloten op de WKO-installatie van de campus en door maatregelen als PV-installaties, led verlichting en aanwezigheidsmelders in de ruimtes.

bbn adviseurs was verantwoordelijk voor het algemeen toezicht en voor het kwaliteitstoezicht op de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden. Zo krijgt opdrachtgever UVB het duurzame en toekomstgerichte onderwijsgebouw dat zij voor ogen hadden. Het UVB onderhoudsbedrijf heeft hiermee een gebouw dat zo min mogelijk onderhoud nodig heeft.

Het gebouw is begin november 2020 opgeleverd en in januari 2021 door de faculteit in gebruik genomen.

Beeld: Thea van den Heuvel

Facts and figures

Opdrachtgever

Radboud Universiteit

Geleverde diensten

Omvang

25.650 m² + 10.000 m² terreininrichting

Meer van een bbn bebouwde wereld