Kantoor NN Veluwsepoort Ede

Nationale Nederlanden besloot om op de locatie minder oppervlak te huren. Het resterende deel is verbouwd naar moderne ruimtes waar meer mensen per vierkante te kunnen (flex)werken.

Nieuwe inrichting

Door invoering van Het Nieuwe Werken kon de gebruikte oppervlakte verminderen tot circa 7.500 vierkante meter. Dit betekende een aanzienlijke reductie van kosten en minder risico op leegstand na afloop van de verhuurperiode.

Korte doorlooptijd

De beschikbare doorlooptijd, tussen het besluit tot vernieuwing van de locatie en de ingebruikname van de gerenoveerde kantoorverdiepingen, bedroeg minder dan een jaar. Dit betekende dat zowel het ontwerpproces als het aanbestedingstraject efficiënt moest worden uitgevoerd om voldoende tijd over te houden voor de uitvoeringswerkzaamheden en de interne verhuizing terug naar het vernieuwde gedeelte.

bbn heeft het projectmanagement, bouwkostenmanagement en de directievoering en toezicht uitgevoerd. Onderdeel hiervan was de aansturing van het ontwerpteam en het organiseren van de aanbesteding. De aanbesteding is binnen budget gerealiseerd.

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwmanagement, Directievoering en Toezicht, Huisvestingsadvies
Opdrachtgever:
Nationale Nederlanden :
Omvang:
8.500 m2
Architect:
Ex Interiors

Deel deze pagina