Huis van de Stad Rijswijk

Het monumentale pand aan de Generaal Spoorlaan wordt omgetoverd tot een Huis van de Stad. Een openbare ruimte waar inwoners en bezoekers zich welkom en op hun gemak voelen. Op de onderste verdiepingen zitten een bibliotheek, een café en maatschappelijke organisaties. Op de andere verdiepingen komen, in de tweede fase, de werkruimtes voor de gemeentelijke organisatie.

Monumentaal pand

bbn onderzocht twee scenario’s voor de gemeente Rijswijk. Het oude stadhuis renoveren en daar terugkeren bleek de meest aantrekkelijke keuze. Zo blijft het monumentale pand behouden en ontstaat er synergie tussen de verschillende maatschappelijke functies in het gebouw.

Beleving

“Een bezoek aan het Huis van de Stad inspireert,” vertelt Fransien de Bueger, projectmanager bij bbn. “Het oude stadhuis heeft een mooie raadzaal met veel hout. De binnentuin wordt door een overkapping getransformeerd tot atrium zodat deze ruimte goed benut kan worden. Ook komt er kunsteducatie voor kinderen. Een bezoek aan het nieuwe stadhuis in Rijswijk wordt zo een interessante beleving.”

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwmanagement, Directievoering en Toezicht
Opdrachtgever:
Gemeente Rijswijk :
Omvang:
ca. 12.500 m2
Architect:
Inbo Architecten Amsterdam

Deel deze pagina