Gemeentehuis Hilvarenbeek

De gemeentelijke organisatie van de gemeente Hilvarenbeek was ondergebracht in meerdere monumentale panden aan het Vrijthof. Het ruimtegebrek in deze panden, maakte een studie naar de mogelijkheden voor nieuwe gemeentelijke huisvesting noodzakelijk.

bbn adviseurs werd ingeschakeld om de alternatieve huisvestingsmogelijkheden te onderzoeken. In het onderzoeksrapport werden diverse verbouwingsvarianten, in combinatie met nieuwbouw, gepresenteerd. Ook een volledige nieuwbouw behoorde tot de mogelijkheden. Nadat de gemeenteraad van Hilvarenbeek een keuze had gemaakt voor een variant waarin sprake was van verbouwing en nieuwbouw op de huidige locatie, waarbij tevens een van de gebouwen werd afgestoten en de opbrengst daarvan als dekkingsbron werd ingezet, werd bbn gevraagd om leiding te geven aan het bouwproces.

SATIJNplus Architecten uit Maastricht werd op basis van een meervoudige opdracht geselecteerd als architect. Uiteindelijk werd het plan succesvol aanbesteed en is het gemeentehuis inmiddels opgeleverd.

Facts and figures

Opdrachtgever

Gemeente Hilvarenbeek

Architect

SATIJNplus Architecten

Meer van een bbn bebouwde wereld