Galaxy Tower, Utrecht

In het nieuwbouwcomplex Galaxy Tower, op het Jaarbeursterrein tegenover de ingang van Utrecht CS, komen een hotel, appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Met een hoogte van ruim 92 meter wordt de toren één van de hoogste in Utrecht maar blijft deze onder de hoogtegrens van de Domtoren.

Daktuinen

Galaxy Tower telt 31 verdiepingen. Er komt een plint met commerciële ruimte, zwembad, restaurant, wellness, fitness- en vergaderruimtes. Op een aantal verdiepingen komen zicht- en daktuinen. Op de tweede t/m zevende verdieping komen 254 viersterren hotelkamers. Daarboven worden 317 luxe huurappartementen gebouwd en helemaal bovenin enkele penthouses. De gevel krijgt een afwisselende uitstraling met keramiek en verticale groengevels. Het gebouw zelf wordt duurzaam in gebruik door circa 1.500 vierkante meter aan PV-panelen op de gevels en op het dak en door de warmte koude opslag (WKO) in de bodem.

Stedelijk gebied

Dit nieuwbouwcomplex ligt in een dicht stedelijk gebied en betreft een complex ontwerp met verschillende programmeringen waarvoor uiteenlopende bouwmethodieken zijn toegepast. De kelder is uitgevoerd met damwanden die in de grond zijn getrild. De funderingspalen zijn geboord. De hotelkamers en appartementen worden vanaf de derde verdieping uitgevoerd met tunnelbekisting.

bbn adviseurs is vanaf een vroeg stadium betrokken bij dit project en heeft de volgende diensten geleverd: Bouwmanagement, Bouwkostenmanagement, NEN metingen BVO en GO, Directievoering & Toezicht.

Facts and figures

Opdrachtgever

De Lelie Vastgoed (Amrath hotelketen)

Architect

Tangram

Omvang

circa 53.000 m2 BVO

Meer van een bbn bebouwde wereld