Ambities concretiseren

Duurzaamheid is een containerbegrip. Het betekent voor iedereen iets anders. Voor veel mensen staat het synoniem aan energiebesparing en terugverdientijden. Duurzaamheid is echter zó veel meer! Bij bbn helpen we onze opdrachtgevers te ontdekken wat ze écht belangrijk vinden in het woud van mogelijkheden. In een workshop of masterclass gaan we in op thema’s als energiebesparingcirculariteitgezond bouwennatuur inclusiefhergebruik en restwaarde, communicatie en zichtbaarheid. Op een interactieve en pragmatische manier tasten we samen de mogelijkheden af en brengen we prioriteiten in kaart.  

Het kan ook zijn dat de concrete duurzaamheidsambities onbekend zijn, maar dat er wel een wens bestaat om duurzaamheid in het project mee te nemen. In dat geval heeft bbn alvast het voorwerk gedaan. Met een beoefend en praktisch pakket aan maatregelen helpen we onze opdrachtgevers om de (eerste) duurzame stappen te zetten.  

Zodra de duurzame ambities duidelijk zijn, worden deze vertaald in het Programma van Eisen (PvE). Elke opdrachtgever heeft unieke wensen. Met doorvragen en goed analyseren weten de adviseurs van bbn deze te vertalen naar een integraal PvE dat naast traditionele aspecten ook rekening houdt met duurzame wensen als circulariteit, hergebruik, klimaatadaptatie en levensduurkosten.  De kracht van onze adviseurs is dat we een totaalplaatje kunnen maken van duurzame ambities. We berekenen wat de ambities kosten én wat ze niet alleen financieel, maar ook sociaal en maatschappelijk opleveren.

Waardevolle projecten

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.