Woningbouw De Del Rozendaal

De gemeente Rozendaal transformeert de voormalige sportvelden ‘De Del’ naar woongebied met brede school. Voor de gemeente is een goed financieel fundament belangrijk.

Een nieuwe school nodigDe Dorpsschool in Rozendaal was aan vervanging toe. De bestaande voetbalvelden werden niet meer gebruikt en de tennisvereniging ging failliet. Op de locatie van de sportvelden was daarom ruimte beschikbaar voor een brede school en woningbouw. De grond was deels eigendom van projectontwikkelaar Credo. Er waren afspraken over samenwerking nodig.

Rekenen, tekenen en toedelenVrij snel werd duidelijk welk programma de gemeente ongeveer wilde realiseren. Vervolgens ontstond een proces van rekenen, tekenen en toedelen. De residuele grondwaarde werd bepaald en de grondkosten werden berekend. Om de kosten toe te delen werd gebruik gemaakt van het instrument uit de grondexploitatiewet (Wro), het exploitieplan.

Kader voor realisatieIn het project werd gebruik gemaakt van de expertise van bbn adviseurs. We stelden bijvoorbeeld een civiele kostenraming op en verschillende exploitatieplanberekeningen. Daarnaast ondersteunde bbn adviseurs de gemeente in onderhandeling met de projectontwikkelaar. De uitkomsten van deze onderhandeling vormen kader voor de realisatie en basis voor een anterieure overeenkomst.

Facts and figures

Opdrachtgever

Gemeente Rozendaal

Architect

mRO

Omvang

4 ha.

Meer van een bbn bebouwde wereld