Quickscan gemeente Wassenaar – Voorschoten

“Binnen een zeer korte tijd willen wij graag inzicht hebben over de mogelijkheden en de financiële consequenties om in onze gemeentelijke panden (minimaal) 20% energiebesparing en 14% zelfstandige energieopwekking te realiseren”.

Dat was de vraag die de gemeente Wassenaar eind december 2017 bij bbn adviseurs neerlegde. Omdat er effectief één week beschikbaar was om deze vraag te beantwoorden, hebben de gemeente en bbn adviseurs hun kennis bij elkaar gevoegd en is een quickscan uitgevoerd. De quickscan bestaat uit een intensieve samenwerking tussen medewerkers van de gemeente en de specialisten van bbn adviseurs.

De gemeente brengt de kennis in van het gemeentelijk gebouwenbestand en bbn adviseurs richt zich op mogelijke verduurzamingsmaatregelen inclusief besparingsindicatie en brengt de bouw- en investeringskosten in beeld. Deze quickscan gaf de gemeente Wassenaar – Voorschoten in een zeer kort tijdsbestek beeld van de verduurzamingsmogelijkheden en is een eerste stap om inhoudelijk de verduurzamingsmaatregelen verder concreet uit te werken.

Facts and figures

Opdrachtgever

Gemeente Wassenaar

Omvang

Ca.44.000 m2 bvo verdeeld

Meer van een bbn bebouwde wereld