Petruskerk Vught

Een markant monument siert het centrum van Vught. Oudere katholieke buurtbewoners herinneren zich de Petruskerk van zondagse diensten en huwelijken. De kerk kampte echter met leegloop en achterstallig onderhoud en de vraag leefde hoe het monument uit 1900 behouden kon blijven voor de gemeenschap. Maatschappelijke instellingen en de gemeente Vught zagen mogelijkheden.

Ontmoetingscentrum

Tegenwoordig is DePetrus een ontmoetingscentrum voor álle buurtbewoners. Met de komst van een bibliotheek, het Vughts Museum en een activiteitencentrum stroomt het kathedraalachtige gebouw dagelijks vol bezoekers.

Enthousiasme

Om de herbestemming in goede banen te leiden sprak projectmanager Pieter Heijmerink van bbn adviseurs namens de gemeente Vught met betrokken partijen. Heijmerink: “Ik hield me bezig met planvorming en uitvoering. Bij dit soort projecten zoek ik naar het gedeelde belang. Als alle neuzen dezelfde kant op staan, ontstaat er enthousiasme om met elkaar iets moois te maken. In twee jaar tijd hebben we een ontmoetingscentrum gerealiseerd waar buurtbewoners graag komen.”

Facts and figures

Opdrachtgever

Gemeente Vught

Geleverde diensten

Architect

Hanratharchitect

Omvang

Ca. 2.000 vierkante meter

Meer van een bbn bebouwde wereld