Oval Tower Amsterdam

In het ArenA Boulevardgebied in Amsterdam Zuidoost, direct naast Amsterdam ArenA, heeft BAM Vastgoed Ontwikkeling, in opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij Centrumgebied Amsterdam Zuidoost (OMC) deze kantoortoren met een hoogte van circa 100 meter ontwikkeld. OMC, het samenwerkingsverband tussen Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij, BAM Vastgoed Ontwikkeling en ING Vastgoed Ontwikkeling, is verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling rond Amsterdam ArenA.

Het ovaalvormige gebouw (het hoogste in Amsterdam Zuidoost) is ontworpen door SOM Architects Londen en heeft een bruto vloeroppervlak van circa 28.500 m², verdeeld over 27 bouwlagen. De Duitse belegger Deka Immobilien Investment GmbH is eigenaar van het gebouw. ABN AMRO heeft als enige huurder de toren gefaseerd in gebruik genomen.

De ontwikkeling van de Oval Tower ging geheel ‘volgens het boekje’. Slechts anderhalf jaar na de start van het ontwerpproces is met de bouw aangevangen. Drie maanden na start bouw werd het gebouw aan ABN AMRO verhuurd. De bouwperiode nam ongeveer twee jaar in beslag, waarbij aangetekend moet worden dat er tijdens de bouw op verzoek van ABN AMRO vele en in omvang aanzienlijke mutaties zijn doorgevoerd. bbn adviseurs heeft voor dit project het bouwkostenmanagement uitgevoerd.

Tien jaar later begeleidt bbn adviseurs eigenaar DEKA bij de renovatie van het gebouw. 

Facts and figures

Opdrachtgever

BAM Vastgoed Ontwikkeling

Geleverde diensten

Architect

Som Architects, Londen

Omvang

28.500 m2

Meer van een bbn bebouwde wereld