Musis Sacrum Arnhem

Het nieuwe Musis Sacrum is een aansprekend en inspirerend gebouw – het nieuwe huis en thuis van het Gelders Orkest en het MSSA. Het is een perfect geoutilleerd en modern podium voor de uitvoering van zowel symfonische muziek, kamermuziek, ensembles en recitals maar ook voor versterkte muziek en bijeenkomsten.

Om dit bereiken diende het monumentale oorspronkelijke gebouw te worden uitgebreid met een geheel nieuwe vleugel. Deze nieuwbouw is een toegankelijk en uitnodigend muziekgebouw met een krachtige verschijningsvorm en herkenbare identiteit. Een levendige en intrigerende ontmoetingsplaats, zowel voor bezoekers als voor de gebruikers, waardoor het een impuls geeft aan het cultureel stedelijke leven van Arnhem. Wij mochten optreden als bouwkostendeskundige in alle fasen van het ontwerpproces.

De nieuwbouw omvat een concertzaal, de zogenaamde parkzaal, inclusief entreegebied, kantoorruimten, kleedkamers en overige backstage ruimten. Bijzonder is de wijze waarop architect Van Dongen Kobusch de nieuwbouw als een ensemble heeft weten vorm te geven met het monumentale oorspronkelijke gebouw.

bbn adviseurs heeft in opdracht van de gemeente Anrhem als bouwkostendeskundige het volledige financiële proces begeleid, vanaf definitiefase tot en met de aanbesteding. bbn heeft in elke fase van het ontwerpproces de kostenramingen opgesteld.

Foto’s: Bart van Hoek 

Facts and figures

Opdrachtgever

Gemeente Arnhem

Geleverde diensten

Omvang

4.500 m2

Meer van een bbn bebouwde wereld