Kostprijsdekkende huur deelportefeuilles vastgoed gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft een grote hoeveelheid gebouwen, verdeeld in verschillende deelportefeuilles. Per deelportefeuille wil de gemeente weten welk huurniveau zorgt voor een kostprijsdekkende huur van het vastgoed.

Toepassing in de nieuwe vastgoedorganisatie

Het toepassen van de kostprijsdekkende huur op het niveau van gebouwen wordt steeds meer gemeengoed bij maatschappelijk vastgoed. De gemeente Amsterdam is voornemens dit grootschalig te gaan toepassen in de nieuwe gemeentelijke vastgoedorganisatie en vroeg daarom om een rekenmodel om hele deelportefeuilles in één keer te kunnen doorrekenen. Aan bbn adviseurs werd gevraagd te adviseren over de methodiek en het rekenmodel te bouwen.

Tijdig beschikbaar

Met het rekenmodel heeft de nieuwe gemeentelijke vastgoedorganisatie, vanaf de start per 1 januari 2015, direct beschikking over de kostprijsdekkende huren van alle panden. Het rekenmodel sluit naadloos aan op VastgoedMaps, het strategisch dashboard voor het gemeentelijk vastgoed. Daardoor het toepassen van de kostprijsdekkende huur eenvoud geworden.

Facts and figures

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Geleverde diensten

Omvang

ca. 1.500 panden

Meer van een bbn bebouwde wereld