EDGE Eindhoven

Naast Eindhoven CS ontwikkelt EDGE Technologies kantoorruimte van tien verdiepingen en een woontoren van twintig verdiepingen. Voor de toekomstige huurders van de kantoren komen er in de centraal gelegen ‘concept space’  ontmoetingsruimten, een restaurant en café en een groene buitenruimte met terras. Met een speciale smart building app kunnen gebruikers hun werkruimte precies afstemmen op hun persoonlijke voorkeuren, onder meer voor temperatuur en hoeveelheid licht. Het nieuwe gebouw krijgt een klimaatklasse A, een WELL-certificering en het BREEAM Excellent certificaat.n.

Gunstige vloeroppervlak prijs

Al voor de fase van het schetsontwerp schoof bbn adviseurs bij EDGE Technologies aan tafel om van begin af aan te kunnen meedenken over een zo optimaal mogelijke verhouding tussen vloeroppervlakte, gevel en bouwsysteem. Dit leidde tot een zo gunstig mogelijke bruto vloeroppervlak prijs, zowel voor de kantoorruimtes als voor de woningen.

Onderhandelingen met aannemers

Naast het bouwkostenmanagement voor het hele casco was bbn verantwoordelijk voor het bouwkostenmanagement van het inbouwpakket van de concept space, het atrium en het restaurant.  Samen met EDGE Technologies voerde bbn de onderhandelingen met aannemers over de juiste prijsafspraak van de bouwteamovereenkomst.

EDGE Eindhoven wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

Facts and figures

Opdrachtgever

EDGE Technologies

Geleverde diensten

Architect

MVSA Architects

Omvang

circa 28.000 m2 kantoorgebouw/circa 14.500 m2 woningen

Meer van een bbn bebouwde wereld