ANWB kantoor, Den Haag

Provast ontwikkelt het ANWB kantoor in opdracht van de ANWB, met als doel een nieuwe hub te creëren als ontmoetingsplek voor medewerkers, leden en bezoekers van de ANWB. Het indrukwekkende gebouw beslaat 33.500 m² bvo en is een ambitieus project dat zich kenmerkt door eigenaarschap en gebruik door de ANWB.

In de initiële fase ondervond het ontwerp financiële uitdagingen, waardoor eerdere ontwerpen moesten worden aangepast. bbn heeft succesvol procesoptimalisaties doorgevoerd om de overige fasen efficiënt te versnellen.

De werkzaamheden van bbn omvatte het bouwkostenmanagement, strategisch overleg met het ontwerpteam en het bevorderen van efficiëntie. Daarnaast heeft bbn gezorgd voor het verkorten van de tijdspaden door gebruik te maken van van bestaande relaties met gerenommeerde partners.

In essentie heeft bbn een cruciale rol gespeeld door expertise te bieden op het gebied van bouwkosten, wat resulteerde in een financieel haalbaar plan. Dit plan wordt momenteel gerealiseerd met als einddoel het creëren van een dynamische ontmoetingsplek voor de ANWB-gemeenschap.

Beeld: MVRDV architecten

Facts and figures

Opdrachtgever

Provast

Geleverde diensten

Architect

MVRDV architecten, Bouwpartners: Ingenieursbureau Linssen, Peutz

Omvang

33.500 m²

Meer van een bbn bebouwde wereld