Nieuwbouw Shri Saraswatieschool, Rotterdam

De basisschool Shri Saraswatie maakt onderdeel uit van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) en geeft onderwijs gebaseerd op Hindoestaanse grondslag. Het huidige schoolgebouw heeft overcapaciteit, een binnenklimaat dat niet meer voldoet aan de standaard en er is een mismatch met de onderwijsvisie.

Indiase bouwstijl
Eind 2021 start de bouw van de frisse en aantrekkelijke nieuwe huisvesting voor de school aan de Schiedamseweg, te Rotterdam. In het nieuwe gebouw moeten kinderen én het onderwijzend personeel kunnen genieten van een gezonde leeromgeving. Een omgeving die aansluit op de onderwijsvisie van de school en die leerlingen voorbereidt op het vinden van hun plek in een multiculturele samenleving. De school wordt mede om deze reden gebouwd op basis van de Indiase bouwstijl Vastu Shastra.

Waardevol
Het gebouw krijgt een stedelijke uitstraling naar de Schiedamseweg en een open karakter naar de achterzijde die aansluit op het Kuipersplein. Dit gebouw wordt een aanwinst voor de school én een waardevolle toevoeging aan de buurt. bbn adviseurs begeleidt SHON bij het proces. In samenwerking met het ontwerpteam, bestaande uit RoosRos architecten, Pieters Bouwtechniek, DH installatie advies BV, DGMR en bbn, zijn alle ambities vertaald in een mooi ontwerp.

Buko bouwsystemen heeft de aanbesteding gewonnen en gaat de school realiseren. Door de kleine kavel en de stedenbouwkundige randvoorwaarden is de school in drie lagen gestapeld met groene schoolpleinen op de daken. Uiteraard wordt de school BENG en gasloos. Naar verwachting is de school eind 2022 gereed.

bbn adviseurs heeft SHON vanaf de definitiefase begeleid en gaat nu ook de directievoering doen.

Facts and figures

Geleverde diensten:
Begeleiding eindgebruiker, Bouwmanagement, Directievoering, Directievoering en Toezicht
Opdrachtgever:
Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON)
Omvang:
circa 1.450 m2 bvo
Architect:
RoosRos

Deel deze pagina