Sectormanager overheid

Bas Fukken

Als projectmanager ben ik een echte teamspeler. Ik word blij als ‘mijn’ team een maximaal maatschappelijk resultaat realiseert, duurzaam, functioneel en verbindend.

Ik vind het belangrijk om gedurende het project de opdrachtgever te betrekken bij de planning, de budgettering en de kwalitatieve invulling van het project.

Het onmogelijke mogelijk maken

Een project met ambitie geeft energie en draagvlak. Ik kijk in mijn projecten in een vroeg stadium welke ambities op het vlak van gebruik, duurzaamheid en omgeving haalbaar zijn. Door in een vroeg stadium goede afspraken te maken met de opdrachtgever en de gebruikers over het proces, de financiën en de verwachtingen zorg ik voor transparantie. Dit draagt in mijn ogen bij aan een goede relatie met alle betrokkenen, maar ook aan een hogere tevredenheid over het eindresultaat. Zo heeft gemeente Leeuwarden, door de Elfstedenhal op Total Cost of Ownership aan te besteden, zowel een 400-meterbaan als een ijshal kunnen realiseren, met maximale duurzaamheid, terwijl de gemeente dit zelf niet voor mogelijk had gehouden. Bij het Eemhuis in Amersfoort heb ik samen met de gebruikers het volledige inbouwpakket kunsthal, bibliotheek, archief en school in de kunsten gerealiseerd binnen een vastgesteld budget, dat nog niet verdeeld was over de gebruikers. De Multifunctionele Accommodatie in Zijdelwaard, Uithoorn wordt energieneutraal en circulair gebouwd (CLT) met een sedumdak en door hergebruik van bestaande spanten kan de sporthal groter worden uitgevoerd.

‘maximaal maatschappelijk resultaat, duurzaam, functioneel en verbindend’

Waardevolle projecten