Fietsenstalling stationsplein Utrecht

In Utrecht is de grootste fietsenstalling ter wereld gerealiseerd. bbn adviseurs was namens Projectorganisatie Stationsgebied (POS) van de gemeente Utrecht verantwoordelijk voor optimalisaties in de engineering, voor directievoering en toezicht op de bouw en voor de financiële begeleiding van de uitvoering van dit project.

Fietspad

De fietsenstalling zit onder het stadsplein van Utrecht CS en winkelcentrum Hoog Catharijne. Fietsers kunnen vanaf een doorgaand fietspad hun fiets in een rek parkeren. Via hellingbanen worden boven en ondergelegen parkeerlagen bereikt.

Complexe bouwomgeving

Het stationsplein is de verbinding tussen Utrecht Centraal, het vernieuwde Hoog Catharijne, het Smakkelaarsveld en het Moreelsepark. Door alle omliggende gebouwen en activiteiten was het een complexe bouwomgeving. Bovendien was er sprake van een grote tijdsdruk. bbn adviseurs stuurde het bouwproces aan en was sparringpartner voor opdrachtgever én aannemer. Door het onderhouden van goede contacten met betrokkenen is het gelukt iedereen een stap extra te laten doen en tot een mooi eindresultaat te komen.

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwkostenmanagement, Bouwmanagement, Directievoering en Toezicht
Opdrachtgever:
Projectorganisatie Stationsgebied (POS) van de gemeente Utrecht
Architect:
+ beeldmateriaal: Ector Hoogstad Architecten

Deel deze pagina