Kindcentrum De Plantage, Meteren

Maandag 5 juli 2021 openden de deuren van Kindcentrum De Plantage in Meteren. In dit nieuwe gebouw kunnen kinderen van twee tot twaalf jaar in een veilige omgeving met elkaar opgroeien, spelen, leren en ontwikkelen. Door slimme beslissingen in het ontwerp van het nieuwbouwplan, kan dat opgroeien, spelen en leren in een duurzaam gebouw dat ruimte biedt aan een basisschool van Fluvium, kinderopvang (SPGG/Kinderopvang Rivierenland) en een gymzaal.

succesvolle aanbesteding

Het plan voor de nieuwbouw ontstond ruim zeven jaar geleden. Al twee keer werd er, zonder succes, een aanbesteding voor georganiseerd. Rond de zomer van 2019 werd Jaco de Wildt van bbn adviseurs ingeschakeld om het project vlot te trekken. Na een uitgebreide screening van het plan stelde De Wildt uiteenlopende verbeteringen voor: in de bouwconstructie, in de functionele indeling, in de opbouw van de gevel en in het installatiesysteem.

lage exploitatiekosten

Het ontwerp van LKSVDD architecten, een verwijzing naar de veilinggebouwen in de regio, ziet er nog hetzelfde uit. In goede samenwerking met de architect en stedenbouwkundig supervisor is het plan geoptimaliseerd en is de derde aanbesteding uiteindelijk geslaagd. Drie aannemers leverden een plan en prijs in en P. Van Leeuwen uit Meerkerk heeft uiteindelijk gewonnen. Het gebouw is gasloos, ENG, en zelfs Nul op de Meter (NoM) door het toevoegen van extra zonnepanelen. Alle duurzame maatregelen zorgen voor lagere exploitatiekosten. De kinderen en het onderwijzend personeel maken vanaf juli 2021 gebruik van dit aangename en duurzame gebouw.

Behalve voor bouwmanagement, bouwkostenmanagement en het begeleiden van het aanbestedingstraject, was bbn adviseurs verantwoordelijk voor directievoering tijdens de bouw en voor het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan.

Meer weten over duurzaam en succesvol aanbesteden van uw (nieuw)bouwplannen? Neem dan contact op met Jaco de Wildt, tel. 06 – 51 32 88 16.

Facts and figures

Opdrachtgever

gemeente West Betuwe

Architect

LKSVDD

Omvang

circa 2.200 m2

Meer van een bbn bebouwde wereld