VOLT! Vleuterweide

VOLT! (voorheen Via Nova College) zat samen met het Leidsche Rijn College, in het gebouw van de Sportcampus in Parkwijk. Dit gebouw was te klein geworden door de sterke groei van het Leidsche Rijn College en door de verwachte groei van het Via Nova College.

Het VOLT! College is een openbare vmbo-school voor eigentijds, ondernemend en sportief onderwijs. De school onderscheidt zich onder andere door focus op de mogelijkheden en kwaliteiten van de leerlingen, veel persoonlijke aandacht en inzet op een brede en sportieve ontwikkeling. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling door middel van loopbaanleren.

De middelbare school bestaat uit theorielokalen, vaktechnische lokalen en twee gymzalen. Het gebouw heeft vier bouwlagen en een oppervlakte van circa 10.000 m².

bbn adviseurs is door de gemeente Utrecht ingeschakeld voor directievoering en toezicht op de bouw. Ook heeft bbn de bouwkundige en technische installaties begeleid. De nieuwbouw is gerealiseerd op de laatste kavel in een bestaand gebied. Met de school, sportzaal en separate fietsenstalling is nagenoeg de hele kavel bebouwd.

Facts and figures

Opdrachtgever

Gemeente Utrecht

Geleverde diensten

Architect

BDG Architecten

Omvang

10.000 m2

Meer van een bbn bebouwde wereld