Kunstijsbaan Alphen on Ice Alphen aan den Rijn

De organisatie Alphen on Ice is voornemens om een nieuwe ijshal te realiseren op de locatie Hoorn-West in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het gaat hierbij om een ijs-, sport- en leisurecentrum waarvan meerdere groepen gebruikers het gehele jaar gebruik kunnen maken.

De initiatiefnemer Alphen on Ice mikt met de nieuwbouw van het sportcomplex op het verkrijgen van de A-status voor kunstrijden en de B-status voor langebaan schaatsen. Naast de een of twee ijsbanen van 30 x 60 meter en een 400-meterbaan komen er verhuurbare ruimten voor commerciële doeleinden die de niet-dagelijkse detailhandel naar het complex moeten trekken. Verder denkt Alphen on Ice onder meer aan een fitnesscentrum en een overdekt pretpark voor kinderen.

Om de gemeenteraad goed te kunnen informeren over dit initiatief, heeft bbn adviseurs de opdracht gekregen om een controle uit te voeren op de elementenramingen en de investeringsbegroting van Alphen on Ice. In het verdere traject zal bbn adviseurs de gemeente bijstaan bij de onderhandelingen met Alphen on Ice.

Facts and figures

Opdrachtgever

Alphen on Ice

Meer van een bbn bebouwde wereld