Herontwikkeling EDGE West, Amsterdam

Het kantoor van EDGE Technologies aan de Basisweg nummer 10 in Amsterdam is begin jaren ’70 gebouwd door en voor een pensioenfonds. Het pand is een paar jaar geleden aangekocht door EDGE Technologies om te herontwikkelen tot een high-end, multi-tenant en duurzaam kantoor.

geodetische koepel

Kenmerkende element van de ontwikkeling is de binnentuin: een atrium voorzien van een  vrijdragende, geodetische koepel als overkapping. De koepel overspant circa 75m¹ en is 4.400m² groot.

Breeam Outstanding/Well Platinum

Het betreft een energieneutraal kantoorgebouw met de duurzaamheid labels Breeam Outstanding en Well Platinum. Alle gevels van het gebouw worden volledig gerenoveerd. De ramen zijn vervangen door nieuwe en hoge erkers met hoog kwaliteitsglas. Het karakter van het bestaande gebouw blijft behouden door het huidige ritme van bakstenen, erkers en horizontale aluminium lamellen.

bbn adviseurs is vanaf het Schets Ontwerp tot en met de uitvoering betrokken bij de herontwikkeling van EDGE West. De geleverde diensten betreffen: bouwkostenmanagement, Man-12 berekeningen, ABK berekening en planning.

Facts and figures

Opdrachtgever

EDGE Technologies

Geleverde diensten

Architect

De Architekten Cie.

Meer van een bbn bebouwde wereld