Apenheul Parkplan Fase III

In een wereld waarin natuurbescherming en biodiversiteit steeds belangrijker worden, heeft Stichting Apenheul een ambitieus project ondernomen om bezoekers te blijven verwonderen over de pracht van de natuur. Dit nieuwe gebied is ontwikkeld tot een thuis voor twee verschillende soorten loslopende apen, met als doel een verrassende en ultieme Apenheul-ervaring te bieden en tegelijkertijd de biodiversiteit te benadrukken.

Dit project bracht enkele uitdagende dilemma’s met zich mee. Het streven naar een “op en top Apenheul” ervaring moest worden gecombineerd met het in stand houden van de natuurlijke omgeving. bbn heeft Stichting Apenheul ondersteund bij de realisatie van Parkplan Fase III, met als resultaat een gebied waar de apen vanaf het seizoen 2023 vrij kunnen rondlopen.

Een van de opmerkelijke duurzaamheidsaspecten van dit project is de nadruk op de rijkdom en pracht van de natuur in het bosrijke gebied. De biodiversiteit is op een prachtige manier zichtbaar gemaakt, waardoor bezoekers worden aangemoedigd om te genieten van en te leren over de natuurlijke wereld.
Een belangrijke mijlpaal werd bereikt toen het binnenverblijf eind 2022 werd opgeleverd. Medio maart 2023 werd het gehele buitengebied aangelegd, wat resulteerde in een groeiende flora en fauna. Dit is een grote stap richting het doel van Apenheul om bezoekers te blijven verwonderen over de schoonheid van de natuur en de prachtige apen die hier vrij kunnen leven.

Het eindproduct van Apenheul Parkplan Fase III is niet alleen een gebied met loslopende apen, maar ook een waardevolle bijdrage aan natuurbescherming en educatie. bbn heeft met trots bijgedragen aan het succes van dit project.

Ga hier naar de website van de Apenheul voor meer informatie.

Facts and figures

Opdrachtgever

Stichting Apenheul

Geleverde diensten

Architect

Martijn de Geus, Architect / Partner maison h B.V.

Meer van een bbn bebouwde wereld