Duurzame zorghuisvesting

bbn adviseurs heeft zich verbonden aan de Green Deal. Dit betekent dat we onze kennis delen voor duurzame zorggebouwen en een gezonde toekomst. 

Onze visie op huisvesting in de zorg is ontstaan vanuit persoonlijke motivatie, vanuit succesvolle elementen van onze projecten en vanuit de terugkerende opgave om samen met onze opdrachtgevers hun zorgvisie te vertalen naar goede huisvesting.

Eén van de kernwaarden in onze visie op zorghuisvesting is duurzaamheid. In een duurzame omgeving beleef je natuur en biodiversiteit. In een duurzaam gebouw ervaar je meer woon- en werkcomfort. Dit alles draagt bij aan meer welbevinden en lekker in je vel zitten. En mensen die goed in hun vel zitten hebben minder zorg nodig en werken met meer plezier. 

We weten inmiddels hoe we het verduurzamen en circulair bouwen van zorghuisvesting financieel haalbaar kunnen maken. Met innovatieve oplossingen voor klimaatadaptie of het verlagen van energieverbruik, gaat duurzaamheid bij ons hand in hand met:

  • meer welbevinden van bewoners en zorgprofessionals;
  • meer aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt;
  • meer waarde van het zorgvastgoed.

Nieuwsgierig naar onze duurzame oplossingen voor de zorgsector? Lees de nieuwe whitepaper ‘Duurzaamheid in de zorg’.

Maarten Visser

sectormanager zorg

Waardevolle projecten

Waardevolle kennis

Dit vinden wij belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.