Route CO2 neutraal

Verduurzamen is een kwestie van een lange adem. Zeker bij een vastgoedportefeuille waarin de gebouwen sterk verschillen wat betreft functie, omvang en leeftijd. Vaak is de opgave groot maar is er onvoldoende budget om deze te realiseren. Daarom is het belangrijk het beschikbare budget zo goed mogelijk te besteden tijdens onderhoudsmomenten. Dat kan door eerst energie te steken in panden die lang in de portefeuille blijven. 

De route aanpak omvat een grondige analyse van de vastgoedportefeuille. De whitepaper ‘Slim verduurzamen van de gemeentelijke (vastgoed)portefeuille’ laat zien hoe gemeenten met de VNG-routekaart concrete stappen kunnen maken naar CO2 neutraliteit in 2050. Het volgen van de stappen geeft grip op de duurzame opgave. De whitepaper bevat ook uitleg over hoe een gemeentelijke organisatie de routekaart kan verankeren bij de afdelingen vastgoed, technisch beheer, financiën, programma’s en projecten.

Waardevolle projecten

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.