Bouwen in hout

Bouwen in hout is terug van lange tijd weggeweest. Hout heeft een warme en comfortabele uitstraling en is sterk en duurzaam. Het is circulair toepasbaar in een natuurlijke kringloop en daarom (veel) minder belastend voor het milieu. Bij beton en staal komt tijdens de productie veel stikstof en CO2 vrij, terwijl hout juist CO2 opneemt. 

Hout bevat van nature geen giftige stoffen en is in een circulair ontwerp opnieuw te gebruiken. In de praktijk zien we dat er relatief weinig met hout gebouwd wordt. Onbekend maakt onbemind en ingewikkeld. En hoewel hout veel voordelen heeft, moet je wel verstand hebben van de technische (on)mogelijkheden, zoals brandveiligheid, akoestiek en thermisch comfort. Wat is de invloed van bouwen in hout op de BENG bijvoorbeeld? Bouwen in hout wordt in de BENG namelijk nadelig beoordeeld vanwege de lage massa en daardoor lage warmtecapaciteit.

De adviseurs van bbn hebben kennis over de technische (on)mogelijkheden van bouwen in hout en helpen we de afweging te maken tussen duurzaamheid, techniek, kosten en esthetiek. Hierbij werken we vaak samen met onze andere werkmaatschappijen voor integrale ontwerpkennis op het gebied van constructies, bouwfysica en installaties.

Waardevolle projecten

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.