Juridisch advies

De bouw- en vastgoedwereld is volop in beweging. Deze dynamiek zorgt ervoor dat bouwprojecten ook in juridisch opzicht steeds complexer worden. Wij, de juristen van bbn adviseurs, kunnen u ondersteunen bij het realiseren van uw plannen met onze actuele kennis op het gebied van het bouw- en aanbestedingsrecht. Wij kijken vooral naar de juridische mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden, waardoor uw plannen de ruimte krijgen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Adviseren aanbestedingsstrategie

Als het gaat om aanbestedingsrechtelijke vraagstukken, lopen wij voorop. Wij denken met u mee over de aanbestedingsstrategie, de bouworganisatievorm en de bouwcontracten die u wilt sluiten.

Organiseren aanbestedingsprocedures

Wij kunnen u helpen bij het organiseren en begeleiden van Europese, nationale en onderhandse aanbestedingsprocedures in de bouw. Dit doen wij op het gebied van werken, diensten en leveringen. Wij ontzorgen u door het gehele aanbestedingstraject van a tot z te begeleiden. Dat wil zeggen dat wij bijvoorbeeld de volgende werkzaamheden voor u kunnen verrichten:

  • opstellen van de aanbestedingsleidraad 
  • begeleiden van de commissie
  • opstellen van de beslissingen

Opstellen bouwcontracten

Wij zijn ook deskundig in het opstellen van verschillende soorten bouwcontracten, bijvoorbeeld op basis van UAV 2012, UAV-GC 2005 en DNR 2011. Voorts hebben wij een licentie om de juridische voorwaarden van een STABU-bestek op te stellen.

Wat kunnen wij nog meer voor u doen?

Naast aanbestedingsprocedures voor aanbestedende diensten kunnen wij u ook helpen bij:

  • tenderprocedures voor ontwikkelaars
  • marktconsultaties
  • grondverkoopprocedures (Didam-arrest)
  • bouwrechtvragen (bijvoorbeeld bij prijsstijgingen, bouwtijdverlenging, meer- en minderwerk en oplevering)

Onze toegevoegde waarde is dat wij met een integrale, pragmatische blik naar uw vraagstukken kijken. Wij werken samen met een projectmanager, zodat de juridische en technische kennis die wij in huis hebben optimaal wordt gebundeld. Op deze manier weet u zeker dat uw project bij ons in goede handen is. Eventuele beperkingen worden omgezet in kansen, waarbij wij graag met u op ontdekkingstocht gaan om te onderzoeken welke opties binnen de juridische mogelijkheden liggen. Wij hanteren hierbij een gestructureerde werkwijze waarbij wij u, samen met de betrokken projectmanager, goed op de hoogte houden van alle stappen.

Vragen? Klik hier om contact op te nemen!

Michaela Brethauer

afdelingsmanager proces- en projectmanagement

Waardevolle projecten

Waardevolle kennis

Dit vinden wij belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.